Top of flop: is Bounce Curl Light creme gel je geld waard? Lees hier wie gebaat is bij het gebruik van deze Bounce Curl gel.

Bounce Curl Light Creme gel is in Nederland o.a. verkrijgbaar via Bol.com

Bounce curl review

Voor welk type krul is Bounce Curl Light creme gel geschikt?

De Bounce Curl Light creme gel is zoals de naam al doet vermoeden een combinatie van een gel en een crème. Het bevat hydraterende ingrediënten en definieert tegelijkertijd je krullen.

Het mooie aan de Bounce Curl gel is dat het je haar niet verzwaart. Hierdoor is het zeer geschikt voor fijn haar, gemiddeld en laag poreus haar. Ongeacht of je sterk krullend haar hebt of haar met een slag. Je kunt het eventueel combineren met:

 • een leave-in conditioner
 • of een gel.

Heb je hoog poreus haar, dan kun je dit Bounce Curl product ook gebruiken. Houd er rekening mee dat je het in combinatie met meer producten zult moeten gebruiken. De vraag is dan of het je waard je is om de Bounce Curl gel te kopen.

Bounce Curl Light creme gel: is het je geld waard?

Is Bounce Curl CG friendly?

Bounce Curl Light creme gel is een CG friendly product. Je kunt het dus gebruiken wanneer je de Curly Girl Methode volgt. Dit betekent dat het vrij is van de volgende ingrediënten:

 • mineral oil
 • sulfaten
 • parabenen
 • PEG’s of siliconen

Bovendien is het niet getest op dieren. Hierdoor is dit Bounce Curl product tevens een cruelty free product.

Naar aanleiding van dit Bounce Curl review, besloot ik zelf ook een fles te kopen. De reviewer gaf namelijk aan dat deze light creme gel echt een verschil maakt als het aankomt op het creëren van mooie krullen.

Wanneer je het review van Debby leest, zul je lezen en zien dat haar krullen mooier zitten als ze de Bounce Curl gel gebruikt ZONDER leave-in conditioner. Zij heeft trouwens fijn haar.

Welke leave-in conditioner kun je i.c.m. Bounce Curl light creme gel gebruiken?

Omdat ik grover haar heb en mijn haar hoog poreus is, kan ik de Bounce Curl Light creme gel niet gebruiken zonder een leave-in conditioner. Het ‘probleem’ is echter dat je dit Bounce Curl product niet zomaar met elke leave-in conditioiner kunt gebruiken.

Ik heb verschillende leave-in conditioners gebruikt om te kijken hoe de combinatie met de Bounce Curl gel uitpakte:

1. Curls Blueberry bliss leave-in conditioner (vol, bevat proteïne)  
2. Shea moisture jamaican black castor oil leave-in conditioner (vol, bevat proteïne)  
3. Novex Mystic Black leave-in conditioner (licht, bevat geen proteïne)  

Tegenwoordig kun je ook een Bounce Curl leave-in conditioner en andere Bounce Curl producten kopen. Maak het jezelf gemakkelijk en koop de leave-in conditioner uit dezelfde lijn. Mocht je liever een andere leave-in conditioner gebruiken, dan kun je in elk geval de bovenstaande leave-ins gebruiken.

Heb je fijn of laag poreus haar dan heb je kans dat je niet eens een leave-in condioner nodig hebt. Dit zul je zelf moeten testen.

Goede Bounce Curl combinaties

Mijn ervaring is dat je bovengenoemde leave-in conditioners goed kunt combineren met de Bounce Curl gel. Dankzij deze combinaties zien mijn krullen er mooi, zacht, gehydrateerd en gedefinieerd uit. Waarschijnlijk komt dit ook door een 3e product gebruik.

Deze producten combineer ik met Bounce Curl

Na het aanbrengen van 1 van de bovengenoemde leave-in conditioners, gebruik ik tevens deze Shea Moisture Curl Defining Smoothie. Vervolgens gebruik ik de Bounce Curl Light creme gel als laatst.

Mijn routine is dus als volgt:

1. leave-in conditioner
2. Shea Moisture hair smoothie (cream)
3. Bounce Curl Light creme gel

Gel in plaats van olie

Zoals je ziet pas ik de LCO methode toe met als verschil dat ik geen olie gebruik, maar gel (Bounce Curl).

Omdat dit Bounce Curl product een lichte hold heeft, houdt het mijn krullen mooi in vorm. De lichte hold is een pluspunt omdat het mijn krullen niet hard maakt. Ik krijg gelukkig dus geen ‘krokante krullen’. Het nadeel is dat mijn krullen na een dag of 2 alweer zijn verdwenen.

Pluspunten Bounce Curl gel

 • fijne ingrediënten
 • hydrateert mijn krullen
 • voorkomt pluizige krullen
 • maakt mijn krullen niet hard

Minpunten Bounce Curl gel

 • door de lichte hold blijven mijn krullen enkel 1 a 2 dagen mooi,
 • hierdoor raakt de fles snel leeg omdat ik het vrijwel dagelijks of om de dag moet gebruiken,
 • het is dus een relatief duur product. Misschien blijven mijn krullen langer mooi wanneer ik de cream vervang door een 2e gel, dus: leave-in + bounce curl + gel.

Conclusie

Hoe dan ook, de ingrediënten zijn zeer fijn, maar omdat het resultaat bij mij niet langer dan 2 dagen houdbaar is, zal ik de Bounce Curl Light creme gel niet meer kopen. Dit komt voornamelijk door de prijs en het feit dat ik het met meerdere producten moet combineren. Was het goedkoper geweest, dan was ik het waarschijnlijk blijven kopen.

Geschikt voor fijn haar & laag poreus haar

Met andere woorden, dit Bounce Curl product is meer geschikt voor personen met fijn haar of laag poreus haar – indien jouw haar proteïne nodig heeft. In dat geval kan het een geweldig product zijn omdat je het mogelijk niet met andere producten hoeft te combineren.

Bevat Bounce Curl Light creme gel proteïne?

Houd er rekening mee dat de Bounce Curl Light creme gel proteïne bevat, namelijk:

 • Hydrolyzed wheat protein
 • Hydrolyzed Oat protein

De overige hoofdingrediënten zijn:

Panax Ginseng root Extract: bevordert mogelijk haargroei, stimuleert je hoofdhuid en haarfollikels.
Aloë vera extract: hydrateert je haar en bevordert mogelijk haargroei. Gunstig tegen hoofdhuid irritaties en jeuk.
Salie (sage): is rijk aan antioxidanten, voorkomt en vermindert de vorming van nieuw grijs haar. Mogelijk ook heilzaam zijn wanneer je last hebt van dunner wordend haar. De natuurlijke oliën in salie versterken je haarwortels en stimuleren de groei van sterker haar.
Zwarte komijnzaadolie (Virgin black cumin oil): Zwarte komijnzaadolie stimuleert haargroei en versterken haarfollikels. Komijnolie werkt ook als een natuurlijke vochtinbrenger en vermindert een droge hoofdhuid. Dit voorkomt vervolgens haaruitval.

Welke ingrediënten heeft Bounce Curl gel?

De overige ingrediënten van de Bounce Curl Light creme gel zijn als volgt:

Water, VP/VA copolymer, Glycerin, Hydrolyzed Jojoba esters, Jojoba esters, Hydrolyzed wheat protein, Hydrolyzed Oat protein, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Panax Ginseng root Extract, Salvia Officlnalis (Sage) Extract, * Nigella Sativa (Virgin Black Cumin) Oil, Boswellia Carter Oil, Polyquaternium-10, Polysorbate 20, Aminomethyl propanol, Carbomer, Disodium Edta, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Phenoxyethanol, Citric Acid, fragrance.

Wil je jouw haar beter verzorgen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe gratis mee met mijn online Krullen & Kroeshaar workshop (Curl Challenge). In slechts 4 dagen help ik je met een betere haarverzorging:

tips krullen mooi houden