Heb je last van droge krullen en futloos haar? Dit betekent waarschijnlijk dat jouw haar meer proteïne nodig heeft. In dit blog artikel bespreek ik hoe je stapsgewijs meer proteïne toevoegt aan jouw haarroutine.

Help ik heb futloos haar - mijn krullen hebben proteïne nodig

Ik heb futloos haar, wat moet ik doen?

Stap 1: haarmasker

De 1e stap is het gebruik van een haarmasker met proteïne. Er kunnen 2 dingen gebeuren:

Je bemerkt een verschil:

super! Je zult nu moeten beoordelen hoe vaak je het haarmasker nodig hebt: wekelijks, 2 wekelijks of 1 keer per maand. Dit is een kwestie van uitproberen en goed in de gaten houden wat er met je haar gebeurt.

Je bemerkt geen verschil:

ga dan naar de volgende stap. Stap over op het gebruik van een leave-in conditioner. Je kunt dit zowel testen zonder het gebruik van een haarmasker met proteïne en met het gebruik van een haarmasker.

Zie hier een lijst met: haarmaskers met proteïne

Stap 2: leave-in conditioner

De 2e stap is het toevoegen van een leave-in conditioner met proteïne. Er kunnen dan 2 dingen gebeuren:

  1. je bemerkt een verschil. Dat is fijn, je hebt nu een goede balans en dus geen last meer van futloos haar.
  2. Blijf de proteïne leave-in conditioner gebruiken en controleer elke keer wanneer je je haar wast, hoe jouw krullend haar aanvoelt.
  3. Stop met het gebruik van de proteïne-rijke leave-in conditioner, wanneer jouw krullen stroef en stijf aanvoelen.
  4. Stap in dat geval over op een leave-in conditioner die puur gericht is op hydratatie (moisture based).
  5. je bemerkt geen verschil. Wanneer jouw krullen nog steeds futloos zijn, gebruik dan een proteïne treatment.

Zie hier een lijst met leave-in conditioners met proteïne

Stap 3: Proteine treatment

Een proteïne treatment is een heavy duty haarmasker, gericht op het versterken van je haar. Het werkt als een proteïne pleister voor een beschadigde haarschacht en het blijft een aantal weken zitten. Daarom hoef je deze treatments maar 1 keer per maand te gebruiken.

Een populaire proteïne treatment die ik gebruik is Aphogee 2 Step Proteïne Treatment. Dit is een treatment die je 1 keer per 6 weken gebruikt om jouw haar een proteïne boost te geven.

Help ik heb futloos haar - mijn krullen hebben proteïne nodig

Wanneer je de ApHogee Two Step Protein treatment gebruikt, wordt je geadviseerd om daarna de ApHogee Balancing Moisturizer te gebruiken.

Het is belangrijk om deze stap niet over te slaan. Hiermee creëer je namelijk opnieuw een juiste balans tussen moisture en proteïne in je haar.

Sla het gebruik van de Aphogee Moisturizing Balancing Conditioner dus niet over! Wanneer er een disbalans ontstaat tussen vocht en proteïne in je haar, zorgt dit voor haarbreuk!

Zie hier een lijst met verschillende: proteïne treatments (ook CG vriendelijke opties).

Let op!

Wanneer je deze proteïne treatment hebt gebruikt, blijf je moisture based producten gebruiken. Dus ook een moisture based leave-in conditioner en haarmasker.

Helpt dit nog steeds niet en worden jouw krullen binnen 6 weken weer futloos en droog? Voeg dan een proteïne rijke leave-in conditioner toe aan je haarroutine. 

Stap 4: Reconstructor

Heb je haar zeer beschadigd haar dat niet meer te redden is? Gebruik een hair reconstructor.

Een reconstructor bevat proteïnen, maar is intensiever dan een proteïne treatment:

Een proteïne treatment bestaat uit voornamelijk proteïnen en versterkt je haar.

Een reconstructor bestaat uit proteïnen en meerdere ingrediënten. Het versterkt je haar ook, maar pakt o.a. ook gelijk de elasticiteit en het vochtgehalte aan van je haar.

Om het in simpele termen te omschrijven:

Een proteïne treatment plakt alleen maar pleisters op de haarschacht, ter versterking van je haar.

Een reconstructor plakt overal pleisters op waar pleisters op geplakt moeten worden.

Kortom, een reconstructor maakt alle schade tijdelijk ongedaan.

Populaire reconstructors zijn:

LET OP: 

Wanneer je deze treatment hebt gebruikt, blijf je moisture based producten gebruiken. Dus ook een moisture based leave-in conditioner en haarmasker.

Helpt dit nog steeds niet en worden jouw krullen binnen 6 weken weer futloos en droog? Voeg dan een proteïne rijke leave-in conditioner toe aan je haarroutine. 

Deze blog bevat mogelijk affiliate links. Ze helpen je geld te besparen en de producten gemakkelijk te vinden. Ik ontvang een commissie als je via deze links een aankoop doet. Dit kost jou NIKS extra. Je bespaart er WEL tijd en geld mee. Het is dus een win-win situatie ♥ Ondanks de voordelen ben je niet verplicht om deze links te gebruiken.