Ben je op zoek naar een leave-in conditioner zonder sulfaten en siliconen voor krullen? Zie hier de top 5 super leave-in conditioners met proteïne. Ze zijn geschikt voor elk type krullend haar.

Je gebruikt een leave-in conditioner na het wassen van je haar en nadat je eventueel een haarmasker hebt gebruikt. Een leave-in conditioner zorgt voor extra gehydrateerd haar. Je laat het dus in je haar zitten.

Gebruik ALTIJD een leave-in conditioner! Het gebruik van een leave-in conditioner is een stap in je haarroutine die je ABSOLUUT NIET moet overslaan. Doe je dit wel, dan krijg je al snel droog haar.

Top 5 leave-in conditioners met proteïne voor krullen

Leave-in conditioners met proteïne

Mijn top 5 leave-in conditioners met proteïne zijn op dit moment:

  1. Innersense Sweet Spirit Leave In Conditioner (licht, vegan en biologisch)
  2. Imbue Curl Inspiring Conditioning Leave-In Spray (licht, vegan en biologisch)
  3. As I Am Long & Luxe Gro Yoghurt leave-in conditioner
  4. Curls Blueberry Bliss reparative leave-in conditioner
  5. Aunt Jackies Curls & Coils Quench Moisture Intensive Leave-in Conditioner
  6. Shea Moisture Strengthen & Restore Leave-in Conditioner (volle textuur)

Eervolle vermelding

Giovanni Direct Leave-in vind ik tevens een aanrader. Het fijne aan deze lichte leave-in conditioner is het lagere gehalte aan proteïne, in vergelijking met bovenstaande producten.

Sommige website geven aan dat deze Giovanni Direct Leave-in geen proteïne bevat. Dit is echter niet waar. Het bevat namelijk “Glycine Soja”. Dit is tevens een proteïne, maar men zegt dat de proteinen te groot zijn om door je haarschacht heen te komen. Hierdoor zou het dus niet als typische leave-in conditioners met proteïne werken.

LET OP: na het gebruik van een leave-in conditioner gebruik je de rest van je stylingsproducten.

Wanneer je dun haar hebt, krijg je snel slappe krullen wanneer je een conditioner gebruikt. In plaats van een conditioner kun je juist wel een leave-in conditioner gebruiken. Sla dus het gebruik van een conditioner over en gebruik na het wassen van je haar een leave-in conditioner. Gebruik een lichte substantie of verdun het eventueel met water.

Zie hier ook een lijst met proteïne maskers en treatments

Deze blog bevat mogelijk affiliate links. Ze helpen je geld te besparen en de producten gemakkelijk te vinden. Ik ontvang een commissie als je via deze links een aankoop doet. Dit kost jou NIKS extra. Je bespaart er WEL tijd en geld mee. Het is dus een win-win situatie ♥ Ondanks de voordelen ben je niet verplicht om deze links te gebruiken.

Anderen lazen ook