Door het grondig wassen van je krullen en je hoofdhuid voorkom je o.a. haarverlies en hoofdhuidproblemen. Er zijn 2 shampoos die je hierbij kunnen helpen: een clarifying shampoo en een chelating shampoo. Hieronder leg ik uit wat voor shampoos dit zijn en waarom het belangrijk is om ze in huis te hebben.

Top 4 clarifying shampoo: verwijder buildup, chloor & schadelijke stoffen

Een goede shampoo verwijdert o.a. buildup. Dit is een combinatie van:

  • zweet,
  • haartalg,
  • stof
  • en resten haarproducten (zoals bijvoorbeeld siliconen die moeilijk uitwasbaar zijn).

Waarom is het belangrijk om buildup te voorkomen?

Buildup kan zorgen voor breekbaar haar en dus haarverlies. Dit is iets wat je wilt voorkomen. Juist daarom is het belangrijk om je haar van tijd tot tijd te reinigen met een clarifying shampoo.

Hieronder vind je een lijst met de beste clarifying shampoos voor krullend haar.

Wat is de beste clarifying shampoo?

Dit zijn de beste clarifying shampoos voor sterk krullend haar:

Heb je bijvoorbeeld wavy of Europees haar, dan kun je met deze selectie van clarifying shampoos voor Europees haar uit de voeten.

Welk effect heeft hard water op je haar?

Woon je in een omgeving waar er hard water uit de kraan komt? Jouw haar wordt hier hoogstwaarschijnlijk erg droog door. Om dit te voorkomen kun je 2 dingen doen:

  1. een waterfiltersysteem voor op je kraan aanschaffen
  2. of je haar wassen met een ‘chelating shampoo’. Dit is een speciale shampoo die alle mineralen van het harde water uit je haar wast.

Wat is de beste chelating shampoo voor elk type haar?

Zie hier de beste chelating shampoo voor elk type haar. Dit is een clarifying shampoo die product resten, mineraal afzettingen en chloor effectief uit je haar verwijdert. Ook geschikt om te gebruiken op gekleurd haar.

Welke shampoo is geschikt wanneer je vaak in chloorwater zwemt?

Wanneer je regelmatig zwemt in chloorwater, dan ben je ook gebaat bij het gebruik van een chelating shampoo.

Er is dus een verschil tussen een clarifying en een chelating shampoo, namelijk:

  1. een chelating shampoo is sterker dan een clarifying shampoo en wordt gebruikt om mineralen, metalen en chloor (vaak uit hard water) te verwijderen die je haar beschadigen, kleurvervaging veroorzaken en je haar dus droog maken;
  2. een clarifying shampoo is een shampoo die je haar en hoofdhuid grondig reinigt. Deze shampoo is geschikt wanneer je graag siliconen of zware (vettige) haarproducten gebruikt.

Wil jij jouw krullen/kroeshaar beter verzorgen?

Wil je graag jouw krullend haar beter verzorgen, maar weet je niet hoe? Doe gratis mee met mijn online Krullen & Kroeshaar workshop (Curl Challenge). In slechts 4 dagen help ik je met een betere haarverzorging door middel van 3 video’s:

tips om je krullen te verzorgen

Heb je dit ook gelezen

Gebruikte bronnen: byrdie.com | The Science of Black hair | Green beauty | Botox for hair | Cosmeticsinfo.org | The Beauty Brains